![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O dzięki za info (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z sortowaniem po dwóch kolumnach. Mam kod
jednak nie srotuje po dwóch kolumnach tylko po pierwszej czyli typ_ogloszenia. Jak zrobić, aby sortowało po dwóch lub więcej wybranych kolumnach? EDIT Poradziłem sobie, dzieki Ten post edytował pianta_d 6.07.2009, 09:18:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem z klasa Pager: kiedy przechodze np. dalej ">" Pager dodaje mi do urla : ppidPager=<nr_strony> i tak np. po kilku przejsciach mam takiego url'a: http://localhost/index.php?menu=stats&ppidPagera=1&ppidPagera=2&ppidPagera=3&ppidPagera=4 ... itd.. Wie ktos moze czym to moze byc spowodowane? Tak tworze obiekt klasy :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a jak wyswietlasz linki pagera? Sam cos jeszcze generujesz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, poprostu <?=$pag?>
jedyna rzecz jaka zmienilem w klasie to znak dolaczenia z '?' ma '&' Ten post edytował hondek 15.07.2009, 15:50:21 |
|
|
![]()
|
|
Cytat jedyna rzecz jaka zmienilem w klasie to znak dolaczenia z '?' ma '&' no to zapewne to jest wlasnie przyczyna problemu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czytam i czytam i znaleźć nie mogę. Jak wyciągnąć z pagera tablicę z linkami, zamiast stringa z gotowym formatowaniem. Wszędzie jest napisane, że wystarczy na 3 parametr Render dać true. Jednakże mi to nie działa.
Po takim ustawieniu nadal w zmiennej $pag mam gotowe sformatowane linki. Używam Smarty i wygodniej było by tworzyć linki np. w taki sposób:
Korzystam z rozszerzenia EPager. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Metoda Make() zwraca ci tablice. Czytaj komentarze przy funkcjach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja mam takie zapytanie
mam plik ciekawostki.php w nim zawarte jest wyświetlanie ciekawostek oraz dzielenie ich na strony za pomocą tego pagera. na stronie głównej index.php mam warunek:
jak chce przejść do drugiej strony to przenosi mnie do strony głównej a link mam taki index.php?ppidPagera=2 jak zrobić aby zadział pager w momencie kiedy zdefiniowany jest on w innym pliku. |
|
|
![]()
|
|
Wszystko masz w komentarzach
Cytat /** * Konstruktor klasy * * @param string id - unikalne id pagera. * @param string pageLink - adres, jaki będzie generowny do linków w pagerze * Jeśli pageLink zawiera ciąg #PAGE#, oznaczać to będzie, iż link nie będzie modyfikowany przez klase, tylko * będzie wyglądał jak zapodał użytkownik. Jedyne co zostanie podmienione to #PAGE# na numer strony. * Jeśli pageLink będzie nullem, klasa wstawi parametr strony do linku uwzględniając przy tym wszystkie parametry jakie były w linku. * @param mixed userGeneralParam - czy jako parametru strony używać parametru dla danego pagera, czy też ogólnego * true - uzywać * false - nie używać * string - uzywać i ustawić taką nazwę parametru * parametru określonego w $GeneralParamPageNumber */ czyli u Ciebie powinno np. byc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki wielkieee
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mój problem polega na tym, że za cholery nie moge dodać do tego skryptu stronicowania. Poniższy przyklad otwiera się w nowym okienku gdzie w postaci linków wyświatlane są rekordy pobrane z bazy, kliknięty tekst wpisuje się do formulaża w poprzednim okienku. Nie wiem jak dużo będzie rekordów wiec chciałbym dodać stronicowanie (i wyszukiwarke, ale to trochę później), ale za cholery nie wiem jak w tym przypadku to zrobić kombinowałem na sto milionów sposobów i nic, jak stronicowanie działa to nie działa wpisanie tekstu do formulaża i na odwrót. Jeżeli ktoś może mi pomóc bede bardzo wdzięczny. Dzialanie skryptu pokazane jest pod adresem: http://vbch.nazwa.pl/iten/re1/visitas.php tam w formulażu przy polu "Tipo visita" jest link "(dodaj)" po kliknięciu ktorego otwiera się nowe okienko z pożiższym skryptem.
Ten post edytował mwolodzko 12.08.2010, 11:20:40 |
|
|
![]()
|
|
1) Coś dużo choler ci się w tekst wcina.
2) I gdzie tu mój skrypt? 3) W paczce masz podane przykłady. W czym masz konkretnie problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konkretnie mój problem polega na tym, że trzeba dodać stronicowanie do tego skryptu, a nie bardzo wiem jak to zrobić, jak dodam stronicowanie to nie działa wpisywanie tekstu do formulaża i na odwrót tak jak pisałem w poprzednim poście.
|
|
|
![]()
|
|
No to pokaż jak dodajesz.
|
|
|
![]()
|
|
Np tak:
|
|
|
![]()
|
|
Słuchaj... piszesz że masz problem z moim pagerem gdy go dodajesz do swojego kodu. Proszę cię wiec, byś mi podał kod, w którym dodajesz mój pager. A ty co? Podsyłasz mi jakiś zupełnie inny kod.
Jeśli więc nie masz problemu z moim pagerem to czemu zawracasz gitare akurat w tym temacie? |
|
|
![]()
|
|
Ok, mój błąd znalazłem temat w google tytul tematu jest: "Pager (stronicowanie), klasa, php4 i php5", więc jak miałem problem ze stronicowaniem, napisałem tutaj. Nie zauważyłem że to dział: "gotowe rozwiązania".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Coś mi nie działa. To coś napraw.....Czy tak cięzko napisać czym objawia się to "niedziałanie"? ps: Cytat //...pobranie wyników i ich wyswietlenie Ale wstawiłeś wlasciwy kod w to miejsce?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 22:33 |